miercuri, 27 martie 2013

Ascensiune psihică

 Analizând democrația stam în cuibul comunist,
 Conduși de canalii fasciste-ntr-un sistem nazist
 ... realizez că doar Dumnezeu ne poate judeca,
 Primul fără de păcat să ia piatra... poate arunca...

 Trupurile-n urmă... totul intră deformat prin orbite,
 Ochiul meu păcătos plătește-n lacrimi relele făcute
 ... că mai rău decât fiarele am fost și mai rău pot fi,
 Conștiința de creștin mă unește-n pace cu toți frații...

 Am învățat să ascult, să iubesc și să rabd tăcut,
 Căci răgeam ca o fiară spre cer și spre pământ.
 Eram plin de învățătura pământească, am înebunit,
 Pe tărâm pervertit între Creator și binele-nchipuit.

 Poți lua multe falsuri și minciuni, efectu-i adesea efemer,
 De la primul totem, ajunși la supradoză... totu-i extrem.
 Succes... mi-am revenit, traume furate de tratament
 ... înghit, trag tare, îmi iau pastila cu efect permanent !

12 comentarii:

  1. Însfârșit postezi și tu . „ Am învățat să ascult, să iubesc și să rabd tăcut ” - desigur , de ascultat asculți bine , în anumite cazuri , de iubit , iubești cu tot sufletul tău și iubești cum nimeni n-ar putea iubi vreodată și de răbdat, rabzi mereu, mai ales în cazul meu :”> !

    Ps. Te iubesc ! :o3

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai un stil unic, oglindesti cruda realitate intr-o maniera artistica, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi uneori mai mult decat fericit daca as avea un stil unic... iti multumesc pentru compliment !

      Ștergere
  3. Gasesti un mod destul de original care imbina un aer bacovian si niste accente eminesciene , de a incadra realitatea ca un proces in curs de dezvoltare trait de un "simplu" muritor . Totusi,ma intreb : Cu totii suntem buni la teorie si sunt convinsa ca majoritatea avem o perspectiva asupra practicii , insa pe langa a ne complace in situatia mizera in care ne-a afundat sistemul,ce mai e de facut ? Suntem constineti ca viata , realitatea , lumea in care nu ne permitem sa visam de frica consecintelor lasa urme daunatoare in destinul nostru si totusi n-avem nici o solutie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O singura solutie, o singura dragoste, un singur adevar, un raspuns mai mult decat complex de simplu: "Divinitatea" ( Dumnezeu ), El e izvorul celor bune, eu prin exemple negative imi fac sperante ca oamenii vor simtii o clipa a schimbarii.

      Ștergere
    2. Generalizăm şi greşim . Dacă ar fi atât de simplu să apelăm la divinitate , nu s-ar mai pune problema manipulării în masă . Eu cred că e doar o scuză , treaba cu divinitatea şi că defapt n-avem răspunsuri la întrebările pe care ni le punem inconştient , unii verbal , alţii în scris. Ce-i drept,alegem calea mai uşoară şi-atunci nu rămân decât liniuţe de dialog sfârşite în semne de întrebare care nu-şi mai au rostul o dată cu timpul .

      Ștergere
  4. Eu nu stau prea mult sa explic oricui cum sta treaba cu Dumnezeu, cert e faptul ca exista, fiecare crede si face orice doreste, e de datoria mea sa spun oricarei persoane ca exista, nu pot sa bag nimanui cu forta ceva pe gat... si ideii cu manipularea, sunt tari in care ateismul atinge cote impresionante deci nu e nimeni atat de special ca liber cugetator, nu e o trezire asta, e o adormire ca ateu... Si adevarata manipulare se face prin idolul planetei, televizorul, internetul... Etc, eu spun ca tot ce am afirmat mai sus are sens, dupa cum afirma un mare cugetator si filozof, "Fara Dumnezeu, omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că s-a deviat de la subiect , în încercarea de a înlătura celelalte obstacole . Cred în Dumnezeu , am credinţă pe care ţin să o păstrez , fără să o afişez , nu asta era problema. Întrebarea era ce facem când dăm de practică , dacă suntem aşi doar la teorie. În opinia ta , apelăm la divinitate iar asta înseamnă prea mult timp , că vorba aia " roata nu se întoarce atât de repede " .
      Iniţial , consideram că eşti un artist actoraş , plin de etichete şi concepţii dar se pare că laşi loc de interpretări şi mai încape ceva pe lângă "calităţile" astea mediocre. Ca un sfat,incearcă totuşi să mai umanizezi creaţia şi să vezi ce iese. Felicitări şi succes în continuare, ţin să cred că am să mai trec pe aici!

      Ștergere