sâmbătă, 2 martie 2013

Religiile lumii


 Comparând toate religiile lumii, care a fost concepția lor despre mântuire ? 
  
 Se constată că toți doreau să scape de suferință prin diverse mijloace. Hristos zicea: "Nu ! Numai prin suferință puteți scapă de suferință !" din cartea Cuvânt despre bucuria duhovnicească  
 
 Am căutat de multă vreme un răspuns, astă seară pot spune că mă gândeam la ce mi-a spus o persoană despre religiile lumii, că sunt toate la fel, doar numele diferă, știam că nu e așa, dar am căutat un argument și am dorit să-l  împart cu toți, astă seară citind din cartea Părintelui Arsenie Papacioc am găsit răspunsul ce mă frământa. 
 
Seara bună !

4 comentarii:

  1. Toate Religile lumii pornesc de la aceași idee,aceași dorință de Mântuire,de eliberare sufletească,de golire a constintei prea încărcate cu lucruri rele,de încărcare cu speranță,de puterea de-a trece peste moarte sau acceptarea morții.Numai că omul în imaginația și în ideile lui a dezvoltat totul altfel.Nu spun că religia e o minciună,dar imagina omului despre Dumnezeu e cea mai comică,fantazmatică și aberantă imagine.
    Am studiat și eu Teologia 6 luni și legătură strictă și neclintibilă,atât de robustă a Teologilor mă făcut să renunț.Un Dumneteu există dar nu cum este prezentat.E doar părerea mea.Drept exemplu atât de multe Religii pe Pămant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar eu am dat exemplul de mai sus pentru a demonstra ca doar prin smerenie si suferinta oamenii se pot mantui si ca doar crestinismul sustine aceasta idee in mare parte !

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi pare rău că te dezamăgesc,dar Dumnezeu nu a spus niciodată că omul trebuie să sufere,să se înfometeze,să țină posturi negre sau să fie în cale afară de smerit.Dumnezeu i-a dat omului cele 10 porunci pe care să le urmeze și a mai spus că omul trebuie să fie cumpătat,să creadă în El nu să bată ore întregi mătănii să-i fie bine.Mulți nu înțeleg Dumnezeu nu e în Biserică,Dumnezeu e în sufletele noastre și nu Ar vrea niciodată să ne chinuim sau să ne facem vreun rău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceva mai complexa parerea mea, eu nu vreau sa vad ca sa cred, dar exista oameni ce nu inteleg decat ceea ce vad. Eu daca l-as vedea pe Dumnezeu as face asemenea marilor parinti, as zice: Eu nu sunt vrednic sa-l vad pe Dumnezeu, doar El ma poate vedea...

      Ștergere