joi, 16 mai 2013

Capăt de linie

 Atâtea semne sunt în jur și mă cutremură,
 Aruncați mitralierele, lepădați-vă de avere;
 Ai să-ți cumperi nemurirea sau viața viitoare?
 Ajungi bătrân și vezi că viața-i doar o cotitură
 La care-ți revezi, fiecare zâmbet, fiecare lovitură,
 Fiecare pas, ai să mănânci tot ce-ai omorât...
 Ai să te sufoci și-ai să-ți înghiți gloanțele tăcut.
 Ai să vezi și tu ce-i ăla strigăt mut, avortat de pământ,
 Când te-ai lepădat de bunătate și te-ai unit în instinct.
 Eu mă lepăd de tine satano și mă unesc cu Tine Iisuse,
 Hristoase, miluiește-ne pe noi păcătoșii, mai presus de toate
 Îmi doresc minte pentru frații mei și sentimente extaziante,
 Aruncă televizorul, vei deveni din nemernic în curând angelic.
 Vei fi fericit să-ți vezi copilul crescând armonios și nu isteric,
 Decât pe drumul tău coleric, mai bine un creștin puternic
 ... noapte bună letargie, adio ispită, am plecat din rătăciri,
 Bună dimineață iubire, iartati-mă oameni buni, va doresc fericiri ! 

13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Depinde ce intelegi prin relativ, dar o spun si o repet, viata de crestin e o viata frumoasa si in primul rand normala, si cand spun normala nu e monotona, e plina de impliniri si bucurii. E altceva cand vezi ca al tau copil nu foloseste droguri si cand spun droguri ma refer la tigari, alcool, iarba, DMT, sare de baie ( magic ) s.a.m.d. E o viata frumoasa mai ales ca ai sansa sa o traiesti pe toata in lipsa exceselor si ca atunci cand ajungi pe la 50-60 de ani sa zici, bai frate nu am nici un regret, nu au trecut anii pe langa mine in timp ce eram beat sau spart si la sfarsit sa zici " Am trait !", sa nu te indoiesti de ce se va intampla dupa ce mori, sa nu te temi de moarte, dupa cum am spus in poezie, viata-i doar o cotitura !

      Ștergere
    2. Nu-mi place să vorbesc despre sacralitate. E un tabu personal. Însă uneori o fac. Adică acum. Sunt creștină (teoretic) și cred cu toată puterea în Dumnezeu, dar o fac în felul meu. Chiar crezi că viciile țin de „a fi sau nu creștin”? Ești așa ingenuu (cu tot respectul) :-)! Am fost îndoctrinați într-o credință oarbă și colerică. (Oamenii care cred în ceva sunt cei mai periculoși.) Privește în jurul tău. Dă pe afară de „creștini” și totuși omenirea se îndreaptă inevitabil spre autodistrugere. Privește clerul. Suntem toți oamenii. Singura barieră e norma morală auto-impusă.:-)

      Ștergere
    3. Viciile tin de imbolnavirea sufletului si a spiritului, sunt o sinucidere lenta, iar drogurile puternice duc frecvent la suicid propriu, daca nu as cunoaste cel putin un exemplu nu as mai zice nimic, dar stiu mai multe, deci ... trage o concluzie cu viciile

      Oamenii sunt de doua tipuri, culti si mai putin cultivati. Oamenii culti trebuie sa vada la un alt nivel religia fata de oamenii mai putin cultivati, pentru ca nu poti sa-i explici cum sta treaba cu metamorfozarea sufletului mamaiei de 90 de ani care toata viata a tinut post si s-a inchinat cu sufletul si nu a cautat argumente stupide si clar d-asta Dumnezeu ii lasa zile pe pamant, sa n-o prinda moartea pe picior gresit, dar oamenii culti, pe langa faptul ca-si explica prin n metode transformarile, granitele spirituale, etc si ajung sa nu inteleaga nimic, apoi sa ia informatii din randul oamenilor mai putin cultivati spunand, "vai, astia cu biserica ne cred fraieri, cum sa credem noi ca Adam si Eva au fost primii oameni ?" ( chiar au fost, e demonstrat stiintific, descoperire de ultim moment, ca oamenii au doi descendenti ce aveau adn perfect si inca ceva din afara pamantului )

      Trecand peste toate astea, iti multumesc pentru compliment ( ingenuu ) chiar asta denota ca sunt sincer, dar nu e chiar asa cum arata astia la TV, vai suntem indoctrinati intr-o balbaiala... nu-i asa... oamenii inteligenti ar trebui sa priceapa la alt nivel fenomenul, nu sa caute raspunsuri intre cei mai putin inzestrati ca gandire, asta e stupid de-a dreptu`.

      Si daca tot ai adus aminte de "rank-uri" bisericesti, cler, preot, arhimandrit etc toti astia sunt oameni, dar nici un om de pe lumea asta nu are harul ce l-au primit oamenii astia, deci e o diferenta.

      Ștergere
    4. Nu știu ce spun cei de la TV. Nu vizionez. Nu caut răspunsuri. Pur și simplu nu îmi pasă. Știu numai că eu cred și de atât am nevoie. Am multe de învățat, nu sunt un „om cult”. Am auzit și am văzut multe. Am fost atâția ani „solista de la Sfânta Cruce” încât oamenii de aici atât știu despre mine. Și dacă poți dobândi respect prin simplul fapt de a „cânta pentru Dumnezeu” bănuiesc că trebuie să deducem ceva din asta (legat de influența acestuia). Am tras concluzii pe care le exprim literalmente ca pe niște păreri și mă aștept să fie tratate ca atare. Polemicile nu pot face nici un rău, nu? :-)

      Ștergere
  2. este un zeu al poeziei contemporane >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos, dar trebuie sa recunoastem ca nu sunt chiar atat de bun... :D

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. de fiecare data cand sunt trista sau vreau sa citesc ceva care sa imi incante gandurile vin aici. felicitari pentru tot ceea ce faci . te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere